Bates Filling Technology, dé vulmachine specialist binnen de Madolex B.V.


Bij de Madolex B.V. reikt expertise, kennis en vakmanschap vele generaties terug. Bates is geen nieuwkomer in de wereld van vulmachines; met een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar is Bates dé specialist in het ontwikkelen van geavanceerde vulmachines voor de petrochemische, voedsel en kunststofindustrie. Deze sectoren vertrouwen op onze machines voor het efficiënt verwerken van granulaat en poeder. Benieuwd wie Bates is, waar ze voor staan, en wat ze nog meer voor uw bedrijf kunnen betekenen? Maak kennis met onze dochteronderneming: Bates Filling Technology.

Over Bates Filling Technology 

Als radertje in het geheel is Bates een trots onderdeel van de Madolex B.V. Het bedrijf is in 1898 ontstaan in samenwerking met John Cornell, eigenaar van Hyde Park Hotel in Chicago, die zorgde voor de oprichting van de Bates Valve Bag Company. Ruim 110 jaar later is het bedrijf verhuisd naar Marie Curieweg 16 in Roermond en onderdeel van de Madolex B.V.


Bij Bates Filling Technology kunt u terecht voor alles rondom het aanleggen en automatiseren van vullijnen en productielijnen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van vulmachines voor poeders en granulaten en staat vooral bekend om zijn uitgebreide expertise, ervaring en kwalitatieve machines. Geheel ontwikkeld en geproduceerd in eigen beheer. Op zoek naar een geoptimaliseerd productieproces met maximale efficiëntie? Dan ben je hier aan het juiste adres, want met ervaring in verschillende grote sectoren helpt Bates u altijd met een passend advies.  


Dezelfde kwaliteit met een andere twist

Waar Madolex uitblinkt in maatwerkoplossingen en turnkey-projecten, is Bates de expert in gestandaardiseerde vulmachines en automatisering. Ondanks de verschillen vullen ze elkaar daardoor perfect aan.

Maar er zijn meer overeenkomsten. Want zoals de medewerkers van Madolex zijn gecertificeerd volgens de hoogste normen, heeft veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) ook bij Bates de hoogste prioriteit. Ook hier zijn de medewerkers gecertificeerd volgens de VCA1 2017/6.0-normen, waardoor ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid op het werk en milieubescherming. Daarnaast zijn onze machines ATEX gecertificeerd en CE gecertificeerd en kunnen ze in een food omgeving omgeving opereren doordat gebruik wordt gemaakt van RVS. 


U kunt dus zowel bij Bates als Madolex terecht voor turnkey-oplossingen voor productie- en afvulvraagstukken. Beide bedrijven versterken elkaar door het probleem vanuit verschillende expertises en invalshoeken te bekijken. Uiteraard handelt Bates ook met de toewijding, kwaliteit en klantgerichtheid die u van Madolex gewend bent.


Specialist in vultechnieken 


Bij Bates kunt u terecht voor de volgende diensten: 


  • Vulmachines: Bates denkt mee over de ideale inrichting van het productieproces, zodat er een zo hoog mogelijk rendement wordt behaald. Hiervoor biedt Bates bijvoorbeeld geavanceerde vulmachines aan die bulkgoederen zoals poeders, korrels en granulaten stofvrij, efficiënt en nauwkeurig verpakken. Denk aan kolen, suiker, potgrond, dierenvoeding en nog veel meer. 

  • Handeling & automatisering: Naast vulmachines verzorgt Bates complete turnkey-projecten met volledig geautomatiseerde productielijnen. Als aanvulling op de vulmachines, kunt u bij Bates terecht voor randapparatuur zoals sealers, opstekers, palletiseerrobots en wegers. Deze aanvullende modules maken het mogelijk om verschillende handelingen in het productieproces te automatiseren geheel naar uw eigen wens. 

  • Service & Onderhoud: Tenslotte kunt u bij Bates terecht voor service & onderhoud. Met een ruime voorraad in Roermond kunnen ze u vaak snel helpen, waardoor uw bedrijf zonder lange stilstand weer operationeel is.


Geheel in een nieuw jasje 


Met een moderne huisstijl, een vernieuwd logo en een nieuwe website, is Bates klaar voor een frisse start. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een innovatieve nieuwe vulmachine. Deze machine is kostenefficiënt en ideaal voor productielijnen met een lagere capaciteitsbehoefte, waardoor nog meer bedrijven kunnen profiteren van de uitstekende service van Bates.


Meer weten over Bates?

 Bezoek dan de website via de onderstaande button of neem vrijblijvend contact met ons op.



Bekijk de website hier