Madolex vervaardigt reserveonderdelen zonder tekening

Slijtagegevoelige onderdelen zijn vaak de oorzaak van productiestoringen. Met meer dan 35 jaar ervaring en vakmanschap, zijn we bij Madolex in staat om de meeste opvallende reserveonderdelen te vervaardigen zonder de oorspronkelijke technische tekening. Hierdoor kunt u kosten besparen en, misschien nog belangrijker, de levertijd van cruciale reserveonderdelen aanzienlijk verkorten. Benieuwd hoe Madolex met vakmanschap en expertise deze uitdaging aanpakt om onze klanten te helpen? In dit artikel bespreken we hoe we te werk gaan.


Het groeiende probleem van de maakindustrie  

Steeds vaker zijn machinefabrikanten niet transparant over de specificaties van hun machineonderdelen. Dit doen leveranciers om een afhankelijkheidsrelatie op te bouwen, want zonder duidelijke maten en materialen wordt uw bedrijf namelijk gedwongen om reserveonderdelen bij dezelfde leverancier te bestellen. 


Deze situatie veroorzaakt diverse problemen. Allereerst worden de kosten van reserveonderdelen kunstmatig hoog gehouden door het monopolie van de originele leveranciers. Hierdoor kunnen storingen langer duren, stijgen de onderhoudskosten, en zijn bedrijven meer geld kwijt aan onderdelen. Bovendien blijft uw bedrijf hierdoor afhankelijk van de machinebouwer.



Vakmanschap en innovatie als sleutel tot succes 

Bij Madolex bieden we een oplossing die is gebaseerd op vakmanschap en innovatie. Onze experts zijn in staat om op basis van beschadigde of kapotte onderdelen de originele specificaties te reconstrueren, op te tekenen en nauwkeurig na te maken.


Bij Madolex hebben we de meest uitdagende situaties meegemaakt, waarbij onderdelen in tientallen stukken waren gebroken. Maar zelfs in deze situaties weten onze experts door hun echte vakmanschap altijd een op maat gemaakte oplossing te bieden. 




Een grondige aanpak: van analyse tot realisatie

Zodra een onderdeel bij ons binnenkomt, wordt het nauwkeurig geanalyseerd door ons team van experts. Een Engineer, Constructiemedewerker of Verspaner speuren samen naar slijtagesporen zoals roest, afgebroken onderdelen en krassen, om een volledig beeld te krijgen van het originele onderdeel. Op basis van deze analyse wordt een gedetailleerd plan van aanpak opgesteld met een eventueel verbeterplan om kosten en slijtage op langere termijn te reduceren. 


Indien gewenst, vertaalt de Engineer vervolgens alle bevindingen naar technische tekeningen waarbij de constructiemedewerker nauwlettend toeziet op de haalbaarheid van het ontwerp. Nadat de technische tekening is goedgekeurd, gaat de constructiemedewerker over tot de vervaardiging van het onderdeel. 


Op deze manier waarborgen we bij Madolex niet alleen de nauwkeurigheid van elk onderdeel, maar ook de efficiëntie en betrouwbaarheid van ons maatwerkproces.


Een resultaat dat het verschil maakt 

Naast een exacte replica van uw onderdelen biedt het nog diverse andere voordelen:


  • Snellere levertijden: Bij noodsituaties, zoals storingen, bieden wij snelle en betrouwbare service, waardoor de downtime van machines tot een minimum wordt beperkt.

  • Eenvoudig herbestellen: Dankzij onze gedetailleerde technische tekeningen en het ERP-systeem MKG, kunnen klanten dezelfde onderdelen eenvoudig herbestellen zonder afhankelijk te zijn van externe leveranciers. Dit zorgt ervoor dat onze knowhow breed beschikbaar is binnen het bedrijf, wat de herbestelprocessen nog efficiënter maakt.

  • Kostenbesparing op de lange termijn: Voor onderdelen die regelmatig worden gebruikt of gevoelig zijn voor slijtage, bieden wij een kostenefficiënte oplossing op de lange termijn. Door lokale productie en snelle levering kunnen klanten hun operationele kosten verlagen en hun productiviteit in vergelijking met een situatie waarin er vanuit een ander werelddeel wordt geïmporteerd verhogen.


Hulp nodig?

Heeft uw bedrijf te maken met soortgelijke uitdagingen en bent u benieuwd naar wat Madolex voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een oriëntatiegesprek. We staan klaar om u te helpen en samen met u te kijken wat we voor u kunnen betekenen.